ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πέντε κρατούμενοι εβαπτίσθησαν Ορθόδοξοι...


Μετά από έναν περίπου χρόνο κατηχήσεως, εβαπτίσθησαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εις το ναϋδριο Άγιος Ελευθέριος του Σωφρονιστικού Καταστήματος στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι. 

Πρόκειται για τρεις Νιγηριανούς, έναν Σομαλό και έναν Αλβανό. Η κατήχηση των νεοφωτίστων έγινε από τον υπεύθυνο ομάδος ιερέων των φυλακών π. Γεώργιο Χρονόπουλο, που τα τελευταία χρόνια προσφέρει τη διακονία του στους δοκιμαζόμενους εκεί αδελφούς μας, παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κ. Συχαινών. 
Στο Μυστήριο της Βαπτίσεως συμμετείχε και ο π. Γρηγόριος Κόρδας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ακταίου, του Δήμου Πατρέων. Τα ονόματα που έδωσαν οι Ανάδοχοι (κρατούμενοι) στους νέους Χριστιανούς είναι Άγγελος, Νικόλαος, Ανδρέας, Μιχαήλ και Γεώργιος. 
 Το Μυστήριο τελέσθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του Δ/ντού των Φυλακών κ. Λεωνίδα Γιαχαλή, του υποδ/ντού, του Αρχιφύλακος, των Κοινωνικών Λειτουργών κ.α. υπαλληλών του Καταστήματος Κρατήσεως.
 * Πρέπει να τονίσουμε, ότι όσοι κρατούμενοι βαπτίζονται Ορθόδοξοι, δεν απολαμβάνουν κανένα προνόμιο, όπως μας διαβεβαίωσε ο π. Γεώργιος, και είναι δική τους επιλογή. Επισήμανε δε, ότι από την πρώτη ημέρα της φυλακίσεως ο Αλβανός υπήκοος (έλαβε το όνομα Άγγελος και ήτο άθεος), ζήτησε από τους υπευθύνους να με συναντήσει. Τέλος, οι τρεις Νιγηριανοί ήσαν αβάπτιστοι Καθολικοί και ο Σομαλός υπερασπίζετο κάποια θρησκεία της φυλής του. 




Πηγή: Ιστολόγιο Παναγίας Αλεξιωτίσσης http://panagiaalexiotissa.blogspot.com/2012/10/blog-post_5441.html#ixzz29UZrtd3f

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

6χρονο παιδάκι έχει επείγουσα ανάγκη από αίμα (ανεξαρτήτως ομάδας):
http://delfinaki-sunset.blogspot.gr/2012/10/6.html
Ευχαριστώ. Ο Θεός να σας ευλογεί.