ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Υποδοχή των οστών 2 ηρώων του '40

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής η υποδοχή των οστών και η επιμνημόσυνη δέηση για τους δύο Αγρινιώτες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία πολεμώντας στην Β. Ήπειρο κατά τον πόλεμο του 1940
Οι Γεώργιος Δρακόπουλος (από τα Καλύβια) και Ιωάννης Οικονόμου (από την Σπολάϊτα) συνετέλεσαν στο να μιλάμε σήμερα για το έπος του ’40 και «να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας καθώς εκείνοι έδωσαν το αίμα τους για τη γλυκιά Ελλάδα» όπως είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς κατά την επιμνημόσυνη δέηση.

Ο στρατιώτης Γεώργιος Δρακόπουλος, γεννήθηκε στα Καλύβια Αγρινίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ και φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Χειμάρρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940. Ο στρατιώτης  Ιωάννης Οικονόμου γεννημένος στη Σπολάϊτα Αγρινίου το 1905 , υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων και άφησε την τελευταία του πνοή στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 15 Ιανουαρίου 1941. Η συγκίνηση των συγγενών των δύο ηρώων αλλά και όσων με την παρουσία τους σήμερα θέλησαν να τους αποδώσουν φόρο τιμής, ήταν διάχυτη.

Παρόντες στην υποδοχή των οστών ήταν και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός,αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, πάντα παρούσα, με τις μελωδίες της συνόδεψε τη σπουδαία τελετή υποδοχής. Στη Δημοτική Φιλαρμονική σήμερα και για πρώτη φορά στην ιστορία της, μουσική έπαιξε αποκλειστικά η «μπαντίνα» της, οι μικροί δηλαδή μαθητές της, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: