ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η Εκκλησία-βαγόνι του Ρωσικου Πατριαρχείου



Η Ρωσική εκκλησία έχει στη διάθεση της βαγόνια τραίνου τα οποία έχει μετατρέψει σ’εκκλησία.Αυτές οι κινητές εκκλησίες έχουν ως σκοπο να ελκύσουν στη χριστιανική πιστη πολίτες από πολύ απομακρυσμένες περιοχές οι οποίοι δεν διαθέτουν τόπο λατρείας.
Η κινητή εκκλησία,ένα προιόν σύμπραξης μεταξύ των σιδηροδρόμων του Σαχαλίν και της επαρχίας του Νοτίου Σαχαλίν σταματά για δυο-τρεις ημέρες στους σταθμους των πόλεων που δεν διαθέτουν εκκλησία.’’Μια τέτοια εκκλησία-βαγόνι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σαχαλίν .Χαρη σ’αυτό το σχέδιο άνθρωποι που δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ακολουθίες της εκκλησίας ,τώρα μπορουν να πλησιάσουν το Θεό χωρίς να αισθάνονται αποκομμένοι από την εκκλησία’’δήλωσε ο επίσκοπος Δανιήλ.
Ένα μέρος του βαγονιού είναι κουζίνα και δωμάτια για τους λειτουργούς ,ενώ το υπόλοιπο είναι ναός.Στον τοίχο είναι κρεμασμένες εικόνες,υπάρχει Αγιο Βήμα και ένα δωμάτιο όπου γίνονται βαπτίσεις και γάμοι.
Η πρώτη εκκλησία –βαγόνι ανήκε στον τσάρο Νικόλαο
Η πρώτη εκκλησία-βαγόνι εμφανίστηκε το 1896 και ανήκε στον τσάρο Νικόλαο τον Β’.Είχε φτιαχτεί στο Πουτισλοβσκ εις τιμήν της γέννησης του πρωτου του παιδιού της Όλγας και εις τιμήν της εναρξης κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής προς Σιβηρία(Transsiba).Αυτή η εκκλησία είχε ως σκοπό να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες αυτών που εργαζόνταν στην πραγματοποιηση αυτου του έργου και ήταν μακρυά από τα σπίτια τους.

2 σχόλια:

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ είπε...

Η "απρόοπτη προοπτική"(η φράση ανήκει στον καθηγητή Α.Μ. Σταυρόπουλο) του ποιμαντικού έργου της εκκλησίας...Την ευχή σας πάτερ.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

"ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΚΩΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΑΙΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΗΣΣΩΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ"(ΜΑΤΘ.9,35)
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ