ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακη προ της Χριστού Γεννήσεως

Η σκέψη των ακροατών του ευαγγελικού αυτού αναγνώσματος ανάγεται οτή μνήμη των επαγγελιών του Θεού και ή αναφορά των γενεαλογικών καταλόγων φανερώνει την ανθρώπινη λαχτάρα και προσδοκία του Λυτρωτού
Ό Θεός ευδοκεί και προσλαμβάνει την ανθρώπινη φύση για να τη θεώση. Κι'εκείνη προσφέρεται στο Θεό, με την ελεύθερη προσωπική συγκατάθεση της Παρθένου Μαρίας."Ετσι ή γέννηση του Ίηοού Χρίστου είναι εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου.
Ή Εκκλησία διαρκώς αγωνίζεται να διάσωση την αλήθεια της σαρκώσεως του Θεού, γιατί ό Χριστός της ανθρώπινης λογικής και των αιρέσεων ήταν και είναι ένα ηθικό υπόδειγμα ανθρώπου ή μια αφηρημένη ιδέα άσαρκου Θεού.
Στό Ευαγγέλιο παρουσιάζεται ή θεανθρώπινη ταυτότητα του Χριστού και ό σκοπός της έλεύσεώς Του.
Ό άγγελος προαναφωνεϊ τα μέλλοντα αγαθά πού σημαίνει ό ερχομός Του για την οικουμένη ολόκληρη και για τον καθένα προσωπικά.
«Αυτός (ό Ιησούς = ό Σωτήρ) σώσει τον λαόν ανιόν από των αμαρτιών αυτών».
"Απαραίτητο είναι να θελήσουμε να οικειοποιηθούμε υποκειμενικά τη σωτήριο προσφορά του Νηπιάσαντος. Με την υπακοή μας στο λόγο Του και τη συμμετοχή μας στο ευχαριστιακό Μυστήριο προβάλλεται μέσα μας ή ϊδια ή Σάρκωση.
Ή Εκκλησία διακονώντας την «κενωτική» θεολογία διδάσκει «Θεόν ένανθρωπήσαντα ουκ άνθρωπον αποθεωθέντα». Προβάλλει τον Εμμανουήλ (Μεθ' υμών Ό Θεός) και βεβαιώνει ότι «ουκ εστίν εν άλλω ούδενί ή σωτηρία...» (Πράξ. δ',12).
Ή τίμια φωνή της είναι το καλύτερο δώρο στο σύγχρονο άνθρωπο, πού θεοποιεί τον εαυτό του, εγκλωβίζεται συχνά ο' έναν απάνθρωπο πουρίτανικό ιδεαλισμό ή στηρίζει τις ελπίδες τους και τη σωτηρία του στις οικονομικές και παραγωγικές σχέσεις.
Είθε ν' άκούοουμε τη φωνή της και ν' απαντήσουμε με πίστη στην ευδοκία του Θεού!


Αρχιμ.Χρυσοστόμου Τριανταφύλλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλό.