ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εμφανίστηκε η μορφή του Χριστού σε ναό της Καλύμνου

Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνταράσσει από χθες, Κυριακή 3 Απριλίου 2011 την τοπική κοινωνία της Καλύμνου. 
Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, εμφανίστηκε η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσιος, ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό.
Ο κ. Παϊσιος ανέφερε, ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει, και να επιστρέψουμε κοντά του.
Τέλος, να αναφερθεί, ότι από χθες συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να δουν από κοντά το θαυμαστό γεγονός εν μέσω Σαρακοστής.


σχόλιο δικό μας: 


To θαύμα είναι συνυφασμένο με την ζωή του Χριστιανού, αλλά εμείς είμαστε απρόθυμοι να το δούμε: το θαύμα της δημιουργίας, της θείας Ευχαριστίας,της Εκκλησίας,το θαύμα της ανάστασης του Κυρίου μας,το θαύμα του Ευαγγελικού λόγου πού εμφαίνουν και δίνουν χαρακτήρα στην πίστη μας και εμείς τα προσπερνάμε σαν κάτι συμβολικό και τυπικό. Όταν δε εμφανιστεί κάτι έκτακτο όπως το παραπάνω τότε μιλάμε μόνο για θαύμα. Αυτή είναι η ποιότητα της πίστης των περισσοτέρων από μας. Θα έπρεπε να ζούμε στην ατμόσφαιρα των θαυμάτων κάθε μέρα και κάθε στιγμή και να μην νιώθουμε κατάπληξη αλλά να δοξάζουμε τον Θεό για όλα τα θαυμάσια Του επειδή είναι κάτι καθημερινό κάτι συνηθισμένο στηυν βασιλεία του. Βέβαια , θαυμάσια σαν το παραπάνω μας κάνουν και ξυπνάμε. Δεν το έχω δει ακόμα. Έχω πειστεί για πολλά πράγματα. Το ίδιο το θαύμα δεν είναι η αποτύπωση της σκιάς αυτής διότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Το θαύμα είναι να αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο και να βιώσουμε το θαύμα της Εκκλησίας: την αγάπη, την ευχαριστία και την ανάσταση του Χριστού. Αν το παραπάνω περιστατικό προκαλέσει αυτό το ξύπνημα τότε αυτή είναι η ουσία του θαύματος, είτε το αμφισβητούν κάποιοι είτε το δέχονται .


Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο θαύμα πού ξέχασα να αναφέρω: η θαυμαστή ανοχή του Θεού για τις αμαρτίες μας. Ακόμα ζούμε και υπάρχουμε...




http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/#ixzz1IYxYp200

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΔΕΝ ΦΕΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.