ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καστελόριζο ανήκει στην Κυρά της Ρω!


«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τ’αγαπώ.
Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο.
Με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου, πέρασα όλες τις κακουχίες…Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές.
Την Ελληνική σημαία θέλω να μου τη βάλουν μαζί μου στον τάφο».
Η Κυρά της Ρω

Μην την αναζητήσετε.
 Πέθανε στα 1982.
 Μας έμειναν όμως πολλές σημαίες ακόμη να υψώσουμε, εκτός από κείνη που τάφηκε μαζί της.
Μας έμεινε και η εσχατιά της πατρίδας, απροστάτευτη.
Μας έμειναν και οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι να απειλούν......
Ακούτε την φωνή της Κυράς;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κυρά της Ρω έκανε στο ακέραιο το καθήκον της! Αλλοίμονο σε μας! Σημερινή ανάρτηση από site prionokordela : Οι τούρκοι μαζεύουν στρατό απέναντι από το Καστελόριζο , οι δε Ισραηλινοί λένε ότι ετοιμάζουν επίθεση αρχές Οκτωβρίου και η πολιτική μας ηγεσία αγρόν ηγοράζει! Ο Γιωργάκης στα αφεντικά του στην Αμερική,ο Πάγκαλος στην Ουκρανία και ο Ρέππας υπουργός Εσωτερικών , πρώτος τη τάξει υπουργός να διευθετεί τυχόν θερμό επεισόδιο!Α! και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στην Ισπανία!Τραγικό!

Ανώνυμος είπε...

Όντως Έτσι Είναι!

Μαράντα είπε...

Ευτυχώς που έφυγε από αυτόν τον εντελώς μάταιο΄και κούφιο κόσμο ,και δεν ζει να δη το ξεπούλημα της Πατρίδος μας από κάτι γελοία ανδρείκελα όπως είναι αυτοί που μας κυβερνούν.Ας είναι Αιωνία η μνήμη της και ο Θεός ας την έχει κοντά του.