ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κολομβιανός ποδοσφαιριστής συλλαμβάνεται στη Σαουδική Αραβία, γιατί είχε τατουάζ με τον Χριστό


Προφανώς το να οδηγεί μία γυναικεία δεν είναι το μόνο πράγμα που απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία. Το τατουάζ, επίσης, είναι ένα άλλο απαγορευτικό στην υπερ-συντηρητική χώρα της Μέσης Ανατολής - ένα μάθημα που ένας άνθρωπος και η οικογένειά του έχουν μάθει πολύ καλά.
Ο Juan Pablo Pino, ένας 24χρονος ποδοσφαιριστής από την Κολομβία, αναφέρεται ότι συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία την περασμένη Παρασκευή. Η παράβαση του Pino ήταν ότι περπάτησε μέσα από ένα εμπορικό κέντρο, ενώ φορούσε ένα αμάνικο μπλουζάκι που άφηνε εκτεθειμένα τα θρησκευτικά τατουάζ του (τουλάχιστον ένα από τα οποία περιλαμβάνει την μορφή του Ιησού).

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική ηθική αστυνομία συνέλαβε το νεαρό ποδοσφαιριστή, μέλος της Σαουδικής ομάδας Al Nasr, αφού οι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία των θρησκευτικών του "σημαδιών". Σύμφωνα με το Catholic News Agency (Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων), ο Pino ήταν στο εμπορικό κέντρο με την έγκυο σύζυγό του (που συνελήφθη και αυτή μαζί του). ΤοFox News λέει περισσότερα:
Ο Nayimi Sheik Mohammed, ένας Σαουδάραβας κληρικός είπε στο Colombia Reports ότι η χώρα σέβεται το δίκαιο τηςΣαρία και ότι τα τατουάζ πρέπει να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή.

Ο Pino αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του και αφέθηκε ελεύθερος αφότου ένας εκπρόσωπος της ομάδας συζήτησε το θέμα με την αστυνομία.
Το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η ποδοσφαιρική ομάδα κυκλοφόρησε μια δήλωση στην οποία δηλώνει ότι εκφράζει την "βαθιά λύπη" της για το συμβάν.
Ο Pino προφανώς υποστήριξε ότι σέβεται τη Σαουδική νομοθεσία και ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα ψωνίσουν ρούχα που θα δείχνουν «περισσότερο σεβασμό» στα αυστηρά ισλαμικά έθιμα του κράτους.
Σύμφωνα με το Columbia Reports, "Ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη στη Σαουδική Αραβία, το περασμένο έτος, όταν ένας Ρουμάνος παίκτης φίλησε το τατουάζ ενός σταυρού που είχε στο χέρι του όταν σημείωσε ένα γκολ ..." Ο παίκτης, ο MirelRadoi της ομάδας Αλ Χιλάλ, προκάλεσε δημόσια κατακραυγή με αυτή την απλή θρησκευτική σκηνή.

Μια άλλη ιστορία προέρχεται από τον Gustavo Costas, Αργεντινό προπονητή της ομάδας Al Nasr. Το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι, πριν από τον ερχομό του στη Σαουδική Αραβία, ο Costas φορούσε ένα ροζάριο καιέκανε το σημείο του σταυρού πριν από κάθε παιχνίδι. Αλλά είπε στην εφημερίδα El Comercio του Περού τα ακόλουθα:
«Δεν μπορώ να το κάνω. Το κάνω πριν βγω στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. ΕάνΣύνδεσμοςκάνω το σημείο του σταυρού, θα με σκοτώσουν ή θα με λιθοβολήσουν. "
Με αφορμή την πιο πρόσφατη πολιτισμική σύγκρουση, μερικοί αναφέρουν ότι η γυναίκα του Pino έχει ζητήσει η οικογένεια να φύγει από τη χώρα. Ενώ η Al Nasr έχει προσπαθήσει να πείσει τον Pino και τη σύζυγό του να αλλάξουν γνώμη και να παραμείνουν στην περιοχή.

1 σχόλιο:

Andrew είπε...

Αυτά να τα βλέπουν οι "ψευτοπροοδευτικοί" που θέλουν να φτιάξουν τζαμιά στην Ελλάδα ...