ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

«...πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική ...και μετά θα γίνουν...»


Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»

Απ. Σίμογλου-Αλεξανδρούπολη
(Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά - Γιάννης), (1925 - 2009), Σελ.141 -142)/πηγή

5 σχόλια:

Nikatsu είπε...

Είπε τίποτα για τον Κριό;;;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Για τον Κριο περισσότερα εδώ-http://www.zwdia-shmera.gr/

Φράπις είπε...

Όπως πάντα, χαίρομαι πολύ με τις ειρωνείες των άθεων στο θέμα των προφητειών. Τις ευχαριστιέμαι όσο τίποτα.

Διότι αυτές οι ειρωνείες αποτελούν το καλύτερο επιχείρημά μου στο γεγονός ότι τα λεγόμενα των γερόντων δεν είναι λογικοί συνειρμοί, ούτε λογικές προβλέψεις, αλλά έρχονται και λέγονται σε μια περίοδο που τα πράγματα δείχνουν να οδεύουν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Θυμάμαι, το 1996, μιλούσα με έναν άθεο πάνω σε αυτά που έλεγε ο πατέρας Παΐσιος στο συγκεκριμένο θέμα.
Τότε, είχαν αντιμετωπιστεί με ειρωνεία (πάλι) τα εξής:
1. Το ότι θα γίνει κάποτε η Εγνατία οδός. Έμοιαζε τότε αδύνατον να γίνει ένας δρόμος που όλοι πήγαιναν, τον εγκαινίαζαν και ύστερα φεύγαν. Το λέγανε και το ξαναλέγανε, αλλά τίποτα δεν γινόταν.
2. Το ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα, παρά την ύπαρξη της ευρωπαϊκής ένωσης. Όλοι τότε λέγανε πως αυτό θα είναι αδύνατον. Φανταζόταν την Ευρώπη ως ένα κράτος, ανάλογο των ΗΠΑ. Φανταζόταν ότι μια κοινή οικονομία θα αποτελούσε απαραίτητη αιτία συμμαχίας των Ευρωπαίων απέναντι σε οποιονδήποτε επιτεθεί σε κάποιο μέλος τους. Ούτε καν υποψιαζόταν την σημερινή κατάντια της Ε.Ε. όπου ακόμα και στην πτώχευση δεν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο (πόσο μάλλον σε περίπτωση πολέμου).
3. Το ότι η Ελλάδα θα πτώχευε και θα ερχόταν πείνα. Και νά που πτώχευσε. Και νά που έχουμε σημάδια πείνας και εξαθλίωσης. Και νά που περιμένουμε και χειρότερα. Όμως, τότε κανένας δεν το περίμενε αυτό. Η πείνα και η εξαθλίωση μοιάζαν στο μυαλό των ανθρώπων σαν περασμένα-ξεχασμένα. Μοιάζαν με πράγματα που συνέβαιναν κάποτε, που δεν υπήρχε τεχνολογία, βγαλμένα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από αναμνήσεις γιαγιάδων που τα έχουν χαμένα και υπερβάλλουν.
4. Το γεγονός ότι το χρέος μας θα αποτελούσε αιτία της πτώχευσης. Όποιος τότε μιλούσε περί χρέους αντιμετωπιζόταν με υπεροπτικό χλευασμό και με επιδεικτική αδιαφορία. Αν ο συνομιλητής του "καταδεχόταν" να του απαντήσει, του έλεγε περί κεϊνσιανών μοντέλων και άλλα τέτοια. Για να μην πω ότι την περίοδο της άνθισης του χρηματιστηρίου αυτά όλα δείχναν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Γράψε λοιπόν και άλλα τέτοια φίλε Nikatsu. Scripta manent.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Μπράβο αδελφέ.Αλλά αυτοί οι ψευτοάθεοι είναι τόσο τυφλωμένοι που ότι και να τους πεις δεν αλλάζουν μυαλά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι προφητείες αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Κι ὄχι μόνο οἱ ἄθεοι ἤ ψευτοάθεοι.

Ἐξομολογητικά σᾶς μιλάω.Ὅταν ἦμουν ἔφηβος, ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ '80, ἄκουσα μὲ τ'αὐτιά μου μιά προφητεία τοῦ μακαριστοῦ πλέον π.Αὐγουστίνου Καντιώτου ὅτι "ἡ ΕΟΚ (τότε Ε.Ο.Κ. σήμερα Ε.Ε.) θὰ γίνει ὁ τάφος τῆς Ἑλλάδος." Δεξιός ἐγώ, εὐρωπαϊστής, εὐρωλιγούρης σωστότερα,σκεφτόμουν κι ἀμφέβαλα. Ἄχ παππούλη μου, τί τὰ θές τὰ πολιτικά θέματα, περιορίσου στὰ ἐκκλησιαστικά καὶ τὰ θρησκευτικά ! Δὲ μποροῦσα νὰ φανταστῶ τή συνέχεια..Ὅλα ἔδειχναν ὅτι ἄρχιζε μιὰ νέα ἐποχή γιὰ τή χώρα καὶ τὴν Εὐρώπη.

Ποιός δικαιώθηκε, εἶνε πλέον τοῖς πᾶσι φανερό ! Σὲ κάθε Θεία Λειτουργία πού μετέχω, μνημονεύω τὸν "παππούλη" μου καὶ εἶμαι βέβαιος πώς κι ἐκείνος πρεσβεύει ὑπέρ ἡμῶν.