ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έχουν βρει την πιο παλιά εικόνα του Χριστού


Βρετανοί και Ελβετοί εμπειρογνώμονες, μελετώντας  φύλλα χαλκού, που βρέθηκαν στην Ιορδανία, υποθέτουν ότι περιέχουν την πιο αρχαία εικόνα του Ιησού Χριστού. Σε ένα από τα φύλλα είναι ανάγλυφο πρόσωπο με το ακάνθινο στεφάνι και η επιγραφή στο κάτω μέρος «Ο Σωτήρας του Ισραήλ».
 Στη βρετανική εφημερίδα «DailyMail»αναγράφεται ότι  τα 70 φύλλα χαλκού βρέθηκαν κατά την περίοδο από 2005 έως 2007 σε μια σπηλιά στο λόφο κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας. Το σπήλαιο βρίσκεται περίπου 100 μίλια από το Κουμράν, όπου ανακαλύφθηκαν οι γνωστοί πάπυροι από τη Νεκρά Θάλασσα.
Προς το παρόν, οι ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελβετία, μελετούν τα δείγματα προσπαθώντας να καθορίσουν με ακρίβεια την ηλικία και προέλευσή τους . Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, έχουν δημιουργηθεί κατά τον Α’ αιώνα μ.Χ.
Το πιο ενδιαφέρον φύλλο έχει μικρό μέγεθος (σαν πιστωτική κάρτα), περιλαμβάνει τριδιάστατη  εικόνα του ανθρώπινου κεφαλιού.
Ο Ιδιοκτήτης του ευρήματος, οδηγός- βεδουίνος Χασάν Σαϊδα – ζει στο αραβικό χωριό Ουμ αλ-Χαϊμ. Αρνήθηκε να πουλήσει τα φύλλα, αλλά παραχώρησε τα δύο από αυτά για την έρευνα στη Βρετανία και στην Ελβετία.
ΠΗΓΗ.http://www.bogoslov.ru/Αντιγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: