ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η...ξεχασιάρα η κ.Πιπιλή!

Πριν από τρία χρόνια είχα πάει στην Αθήνα για κάποιες δουλειές.Μπήκα με τον πατέρα μου στο μετρό.Ήταν η πρώτη φορά που έμπαινα.Μπήκα στο βαγόνι σε κάποια από τις στάσεις εκεί κοντά στο Σύνταγμα.Εκεί που μπαινοβγαίνουν μπουλούκια ολόκληρα.Κάποια στιγμή ένας κύριος που στεκόνταν πίσω μου άρχισε να αναρωτιέται γιατί υπάρχουν τόσες στάσεις με ονόματα αγίων και να λέει διάφορα.Λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για κάποια από τις επόμενες στάσεις,ο πατέρας μου αισθάνθηκε ένα χέρι στο εσωτερικό μέρος του σακακιού του.Ένας πορτοφολάς προσπαθούσε να κλέψει το πορτοφόλι του.Τελικά το έσωσε ενώ ο υποψήφιος κλέφτης χάθηκε μέσα στο πλήθος.Μετά κατάλαβα ότι ο κύριος που μιλούσε για τις στάσεις με τα ονόματα των αγίων ήταν ο συνεργάτης του πορτοφολά και μιλώντας προσπαθούσε να μας αποσπάσει την προσοχή...

Την ιστορία αυτή την θυμήθηκα μόλις διάβασα την απίθανη δήλωση της κ.Πιπιλή


«Όχι ονόματα αγίων και εκκλησιών στις στάσεις των τρόλεϊ, του τραμ και του Μετρό, ζήτησε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εξήγησε τον λόγο.
«Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο»

Ακριβώς την μέθοδο του πορτοφολά της ιστορίας.Αντί να πει ξεκάθαρα''βγάλτε τα ονόματα των αγίων από την ζωή μας,μας ενοχλεί ότι μας θυμίζει Ορθοδοξία ''μας λεει ότι φάνηκαν τα πρώτα συμπτώματα  Αλτσχάιμερ.Τουλάχιστον οι άλλοι(οι ιδεολογικοί της...αντίπαλοι)! είναι πιο ειλικρινεις.

Παραθέτω παρακάτω δυο αποστομωτικές απαντήσεις προς την...ξεχασιάρα κ.Πιπιλή
Αχ κυρία Πιπιλή μου.....είναι η ηλικία, χρυσή μου. 
Δεν σου φταίνε οι Αγιοι.
Κι'εγώ το έχω πάθει. Αλλού θέλω να πάρω τηλέφωνο, αλλού παίρνω, γάλα θέλω να αγοράσω γιαούρτι θυμάμαι, γιόρταζε ο Χρυσόστομος και ξέχασα να τηλεφωνήσω και άλλα τέτοια.
Δεν ζήτησα όμως από το μάρκετ να πετάξουν τα γιαούρτια και να αφήσουν τα γάλατα για να μην μπερδεύομαι εγώ, ούτε να μετακομίσει η γιορτή του φίλου μου σαράντα μέρες μετά, για να προλάβω να ευχηθώ...
Έλεος πια κυρα Πιπιλή!
 Και στο κάτω-κάτω, το ζήτημα δεν είναι αν μπερδεύτηκες και αντί του Αγίου Αντωνίου πήγες στον Άγιο Δημήτριο (ας συμμάζευες το μυαλό σου) αλλά μην τυχόν σε περιμένουν οι Άγιοι μαζεμένοι, όταν φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο, και σου ζητήσουν τον λόγο που έβγαλες τα ονόματά τους.
 Έχουμε που έχουμε τα χάλια μας, ως υπό διωγμό χριστιανοί, ας μείνουν -έστω στις στάσεις- τα ονόματα Αγίων, μήπως και κάποια στιγμή, περιμένοντας λεωφορείο, θυμηθούμε να κάνουμε καμιά επίκληση σε Άγιο.
Αλήθεια αυτός μήπως είναι ο άλλος τρόπος, ο τρόπος των δεξιών για τον δρόμο του αποχριστιανισμού (όπως π.χ.η εξομολόγηση που εξοστρακίστηκε από τα σχολεία, σε καιρό δεξιάς κυβέρνησης);
Βλέπεις, οι δεξιοί είναι πιο light από τους προοδευτικάριους στα θέματα της θρησκείας καθώς χρόνια ολόκληρα ποντάριζαν στο πλήρωμα της Εκκλησίας για την εκλογή τους -χωρίς αυτό να σημαίνει, απαραίτητα, και ένθεο φρόνημα...- 
Δεν έχουν τον κυνισμό των άλλων, αλλά κάνουν κάτι τέτοια : Προχωρούν πιο "κομψά", πιο αργά, αλλά το ίδιο -τελικά- καταστροφικά.
Λοιπόν κυρα Πιπιλή, βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου για να θυμάσαι πού πας και τί κάνεις και άφησε τους Αγίους να κάνουν στάσεις στις ζωές μας (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Και αν δεις ότι πάλι πας σε...λάθος Άγιο, άλλαξε δρόμο και πήγαινε στο γιατρό σου (όλοι μεγαλώνουμε, κάποτε).

anazhthseis-elena


Το Μετρό της κα Πιπιλή

Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να μας πει η κα Πιπιλή που μπερδεύεται με τα ονόματα των αγίων στις στάσεις, αλλά δυσκολεύομαι.

Θέλω να πιστεύω ότι η κα Πιπιλή ως μέλος της Ελληνικής βουλής θα έχει βρεθεί στο Στρασβούργο και προφανώς θα έχει μπερδευτεί με τις εκεί στάσεις των αγίων: Saint Christophe, Saint Florent, Sainte Aurélie, Sainte Hélène, Sainte Marguerite, Saint Galle, Saint Thomas, Saint Nicolas, Saint Guillaume… μεγάλη λίστα, μεγάλο μπέρδεμα.

Σου λέει κάτσε να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον τόπο μου να μην καταλήξει όπως το Στρασβούργο που φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

κα Πιπιλή εμείς να δείτε πως έχουμε μπερδευτεί…

Μήπως θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά να κατεβείτε στην επόμενη στάση και να περιμένετε άλλης γραμμής Μετρό;

Αρχιμ. Πέτρος Μποζίνης
φυσικός – θεολόγος
υπ.δρ. πανεπ. του Στρασβούργου/anastasiosk

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ Η ΠΙΠΙΛΗ
ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΗ ΜΠΕΡΔΕΥΘΗΚΕ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕς??
ΤΟΣΟ ΧΑΖΗ ΕΙΝΑΙ?? ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥς!
Ας ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΙ Ας ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ ΤΗς ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
ΚΑΙ Ας ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕς ΜΠΑς ΚΑΙ ΤΟΥς ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΘΟς.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ Ας ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ!
ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ!
ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΜΑς ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.????????

Φράπις είπε...

Η βαβούρα της εξουσίας και της δημοσιογραφίας σε καθιστά κρετίνο. Το να προσπαθείς να εξηγήσεις στην Πιπιλή έναν έστω από τους -χιλιάδες- σωστούς αντίλογους που ακούστηκαν, είναι σα να προσπαθείς να εξηγήσεις σ' έναν μεθυσμένο σ' ένα σκυλάδικο, για ποιον λόγο ο Ντοστγιέφσκυ αδικείται όταν κατατάσσεται στους υπαρξιστές.
Είναι απλώς αδύνατον.