ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η εικόνα της Παναγίας ''Μακάριεβ (του Αγίου Μακαρίου)

Η εικόνα της Παναγίας ''Μακάριεβ (του Αγίου Μακαρίου)είναι μια εικόνα που ανήκει στον εικονολογικό τύπο της ''Οδηγήτριας''.Η εικόνα εμφανίστηκε κατα την περίοδο της ηγεμονίας του μεγάλου κνέζη Βασιλείου του Β΄της Μόσχας και του Αγίου Μακαρίου του θαυματουργού ο οποίος ασκήτεψε στις έρημες όχθες του ποταμού Ούνζχα.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 1442,περίπου στις τρεις το πρωί και ενώ ο Άγ.Μακάριος μόλις είχε τελειώσει την αναγνωση του Ακαθίστου της Υπεραγίας Θεοτόκου,το κελί του λούστηκε από ένα υπερφυσικό φως.Ο μοναχός άρχισε να προσεύχεται με μεγαλύτερη ζέση.
 Πέρα από τον τοίχο του κελιού άκουγε τον Αγγελικό Ύμνο:«Χαίρε Κεχαριτωμένη...»Έκπληκτος ο μοναχός βγήκε από το κελί του και είδε στην βορειοδυτική πλευρά την εικόνα της Παναγίας λουσμένη στο φως.

 Η εικόνα βρισκόνταν κοντά στο κελί του αγίου..Με χαρά και συγκίνηση έπεσε στα γόνατα και άρχισε να φωνάζει«Χαίρε,Μητέρα του Θεού.Πηγή της Ζωής που μεσιτεύεις και προστατεύεις όλη την Γαλικία.(Εδώ).
 Ο Άγιος Μακάριος πήρε την εικόνα με ευλάβεια και την τοποθέτησε στο κελί του.Γι αυτό το κελί του ονομάστηκε το΄΄κελί της εικόνας''.Αργότερα οι μαθητές του Αγίου ονόμασαν την εικόνα ''Παναγία του Αγίου Μακαρίου'' 'η ΄΄Μακαρίεβ''.
Στον τόπο που εμφανίστηκε η εικόνα χτίστηκε ένα μοναστήρι το οποίο επίσης ονομάζετε ''Μακαρίεβ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: