ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ο σατανιστής δολοφόνος του νεομάρτυρα ιερέα Ιωάννη της Σάντα Κρουζ αποφυλακίζεται!



Ο δολοφόνος ενός αγίου
Ο Edward Lee Bowman που το 1985 δολοφόνησε με ειδεχθή τρόπο τον έλληνα ορθόδοξο ιερέα με καταγωγή από την Άνδρο τον π. Ιωάννη Καρασταμάτη γνωστό και ως νεομάρτυρα Ιωάννη της Santa Cruz -ΕΔΩ-αποφυλακίζεται με αναστολή. Ο ιερέας υπηρετούσε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Καλιφόρνια.

Στον στυγερό δολοφόνο του Bowman είχε επιβληθεί μια ποινή κάθειρξης 25 ετών αλλά προβλέπεται να αποφυλακιστεί με αναστολή τον ερχόμενο Φεβρουάριο.Πρωτοδίκως θα του επιβαλόταν η θανατική ποινή αλλά παραδέχθηκε την ενοχή του και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τελικά 25 χρόνια.Τέσσερις φορές στο παρελθόν είχε κάνει αίτημα αποφυλάκισης αλλά απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι εξακολουθεί να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.Η οικογένεια του αδικοχαμένου ιερέα συλλέγει υπογραφές για να διαμαρτυρηθεί για την αποφυλάκιση του ανθρωπόμορφου κτήνους.Μάλιστα έχει φτιάξει και μια σχετική σελίδα στο fb γι αυτόν τον σκοπό “Justice for Father 
Ο π.Ιωάννης Καρασταμάτης ήταν 47 ετών όταν δολοφονήθηκε και ήρθε από την Ελλάδα για να υπηρετήσει την ομογένεια.Περιγράφεται ως η καρδιά της ελληνικής κοινότητας της Santa Cruz καθώς κι ένας άνθρωπος δυναμικός που βοήθησε στην εγκατάσταση και ανέγερση της εκκλησίας του προφήτη Ηλία.
Στις 19 Μαίου 1985 ο ιερέας συνάντησε απροσδόκητα την Anna Bowman και τον άνδρα της Edward Bowman να βανδαλίζουν την εκκλησία. Οι Bowmans ήταν οπλισμένοι με ένα μαχαίρι και ένα fish wacker που χρησιμοποιούν οι ψαράδες. Πάλεψαν με τον Καρασταμάτη. Τον μαχαίρωσαν πολλές φορές.Οι Bowmans τον άφησαν αιμόφυρτο κοντά στο γραφείο της εκκλησίας. Ο Φώτης Καρασταμάτης ο γιος του τον βρήκε αιμόφυρτο μια ώρα αργότερα. 
«Έδωσε μάχη για τη ζωή του αλλά δυστυχώς υπέκυψε » δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ο γιός του.
Ο ίδιος περιγράφει τον πατέρα του ως έναν άνθρωπο πολύ αγαπητό και άνθρωπο του Θεού.
«Είναι απλά εντελώς απίστευτο αυτό που του συνέβη.»
Η δολοφονία του π. Ιωάννη έφερε αρχικά σε αμηχανία τους ερευνητές αλλά τελικά οδηγήθηκαν στους Bowmans.Όταν οι αρχές έφτασαν στην πόρτα των υπόπτων επί της οδού River Street στη Santa Cruz το Δεκέμβριο του 1985 η Anna Bowman πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και σκότωσε έναν από αυτούς.Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν κι αυτή σκοτώθηκε εκείνη τη νύχτα. (santacruzsentinel 21/1/15)
Το κίνητρο της δολοφονίας έχει να κάνει με τις σατανιστικές πεποιθήσεις των δραστών.Με το αίμα του που πλημμύρισε το δάπεδο οι δράστες γράψανε σατανιστικά συνθήματα και το 666 στους τοίχους.Τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον κατακρεούργησαν ενώ παράλληλα τον έπνιξαν και με την αλυσίδα του σταυρού που φορούσε.Ο νεομάρτυρας δεν έχει ακόμη επίσημα αγιοκαταταχθεί.

10 σχόλια:

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Με συγχωρείτε, αλλά υποθέτω κάποιο λάθος εδώ. Από το 1985 έχουν περάσει 30 χρόνια. Πώς λοιπόν ο δυστυχής δολοφόνος δεν έχει ακόμη εκτίσει τα 25 χρόνια ποινής;
Επίσης, εύχομαι η οικογένεια του αγίου να αποσύρει την προσπάθειά της να κλειστεί ξανά φυλακή ο δολοφόνος, εκτός αν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα σκοτώσει ξανά. Πάντως ένας άγιος δε θα ζητούσε ποτέ από την οικογένειά του εκδίκηση, αλλά συγχώρηση.
Ας έχουμε την ευχή του αγίου νεομάρτυρα. Ευχαριστώ.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Από τι βλεπω εδω http://www.mercurynews.com/crime-courts/ci_27371665/family-slain-santa-cruz-priest-oppose-killers-release?source=infinite
η ποινή ισχύει απο το 1988.Επισης εαν καταλαβα καλά δεν εχει μετανοήσει για την πράξη του(Ισως καποιος να διαβασει το αγγλικο κειμενο και να μας πει).Σίγουρα ο άγιος δεν θα ζητούσε εκδίκηση 'ομως δεν μπορώ να κατηγορήσω την οικογένεια του γι αυτό που κάνει και να τους υποδείξω κάτι εαν δεν περάσω αυτό που πέρασαν αυτοί

Ανώνυμος είπε...

Να διαμαρτυρηθουν για το ότι δεν παρέχεται σε αυτους τους ανθρώπους κατά την κράτηση τους στα ''σωφρονιστικά'' ιδρύματα πραγματική σωφρονιστική αγωγή και εκπαίδευση. Να διαμαρτυρηθουν για τις ελλιπείς αν οχι ανύπαρκτες υποδομές των σωφρονιστικων καταστημάτων, για την συχνά άθλια μεταχείρηση, για τη μη βοηθεια σε ψυχολογικο επιπεδο, για το οτι με το περας του σωφρονισμου και της 'αναμόρφωσής΄ τους αυτοί οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν ως υγιή μέλη στον κοινωνικό ιστό αλλά ως πανεπιστήμονες εγκληματίες με τις ίδιες και χειρότερες προθέσεις. Τέλος να διαμαρτυρηθουν για το οτι τα 'σωφρονιστικά' ιδρυματά δεν ειναι παρά φυλακές, τοποι εγκλεισμου, κατακράτησης και βιασμού της ανθρωπινης ψυχης και δεν υπάρχουν για να υπηρετούν το όνομα καμίας δικαιοσύνης. Αντιθέτα πολλές φορές απλά αποτελούν μια άσχημη μορφή παραδειγματισμού και εκδίκησης της πολιτείας με την ελπίδα οτι αυτος ο τροπος θα αποτρέψει μελλοντικές παραβατικες συμπεριφορές και θα ικανοποιήσει ταυτόχρονα και ένα κίβδηλο αίσθημα δικαιοσύνης του λαού.
Δυστυχώς στην προκειμενη, οι χριστιανοί, εμφανιζονται με μισος και περαιτέρω θέληση για εκδίκηση, πράγμα που από τη μία καταδεικνύει ότι εν γένει η ποινή δεν κατάφερε να αποδώσει αίσθημα της δικαιοσύνης και από την άλλη ότι ο μέσος χριστιανός έχει αποξενωθεί εντελώς (αν είχε αποδεχτεί και αφομοιώσει ποτέ επι της πράξης) την πίστη περι άδολης άνευ όρων οικουμενικής αγάπης και συγχώρεσης.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση το λινκ που δώσατε πάτερ ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ο αποφυλακιζόμενος εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την κοινωνία, αφού ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πράξη του (σε όλες τις ακροάσεις του για αίτηση αναστολής δήλωνε ότι ο π.Ιωάννης ...έπεσε πάνω στο μαχαίρι του). Το πρόβλημα είναι άλλο: με βάση το άρθρο τον ιερέα τον σκότωσε ο Bowman μαζί με τη γυναίκα του (η οποία δούλευε εθελοντικά ως γραμματέας του) όταν ο πρώτος έφτασε μια μέρα στην εκκλησία και τους έπιασε επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να διαρρήξουν το ναό. Τον σκότωσαν και τον άφησαν αιμόφυρτο στο γραφείο του, όπου τον βρήκε αργότερα ο γιος του. Ούτε για σατανισμό αναφέρεται τίποτα, ούτε για μηνύματα γραμμένα με το αίμα του στους τοίχους...

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Και στο παρακάτω άρθρο από αμερικάνικο ορθόδοξο μπλογκ δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα κίνητρα http://www.johnsanidopoulos.com/2010/05/new-hieromartyr-john-karastamatis-of.html

Ανώνυμος είπε...

Έγραψα και στη σελίδα του Νεκρού κάποια στοιχεία που βρήκα
( http://o-nekros.blogspot.gr/2010/10/blog-post_09.html ).
Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από τη δολοφονία του π.Ιωάννη. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός νεομάρτυρας είναι αδόκιμος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν ο π.Ιωάννης ήταν άγιος και οι αναφορές των θαυμάτων είναι ακριβείς, τότε η αγιότητά του οφείλεται στη ενάρετη ζωή του, δεν υπάρχει όμως καμία ένδειξη ότι πέθανε για την πίστη. Έπεσα πάνω σε σχόλια αμερικανών ορθοδόξων που απορούν και οι ίδιοι με τα αλλοπρόσαλα που διαδίδονται για τη δολοφονία (από τους ελληνορθοδόξους;) και εύλογα φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν και την τιμή του ως αγίου...
Συγχωρέστε με αν χαλάω λογισμούς, αλλά στους καιρούς που ζούμε νομίζω ότι είναι επιτακτικό να είμαστε φρόνιμοι ως οι όφεις.
Καλό τριώδιο!

Theo είπε...

Σεβαστέ πάτερ,

Είχα διαβάσει σχετικά με το "μαρτύριο" του μακαριστού π. Ιωάννου στο περιοδικό Orthodox Word" της τότε σχισματικής Εκκλησίας των Ρώσων της Διασποράς λίγους μήνες μετά που συνέβη. Ρώτησα σχετικά έναν ιερέα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής και μου είπε πως οι δολοφόνοι του δεν ήσαν σατανιστές ούτε και ο σκοπός της δολοφονίας του ήταν άσχετος με το δόγμα ή την ιερατική ιδιότητα του θύματος.
Σήμερα, που είδα εδώ τη σχετική ανάρτησή σου, αναδημοσιευμένη από την ιστοσελίδα ενός σχισματικού ελλαδικού μοναστηριού που αναπαράγει μια δημοσίευση ενός καλού αλλά αφελούς εκδότη της Θεσσαλονίκης (είχε εκδώσει ένα βιβλίο με επιστολές κάποιων που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν και παρουσιάζονταν σαν δήθεν φυλακισμένοι στην Τουρκία - βλ. http://www.kivotoshelp.gr/index.php/fylakh-odynh-menu/142-treis-epstoles-apo-ellines-martyres-stis-fylakes-tis-tourkias, και τώρα το έχει αποσύρει), ρώτησα έναν Ελληνοαμερικανό φίλο, καθηγητή σε μια μικρή θεολογική σχολή στις ΗΠΑ. Μου επιβεβαίωσε όσα μου είχε πει σχετικά ο ιερέας πριν από τριάντα χρόνια.

Όταν, λοιπόν, η Εκκλησία στην οποία ανήκε ο μακαριστός π. Ιωάννης δεν τον θεωρεί μάρτυρα και το κάνουν αναξιόπιστοι ιστότοποι, άσχετοι είτε με την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του, είτε με τον τόπο του μαρτυρίου του, είτε με όσους γνωρίζουν τα γεγονότα από πρώτο χέρι, γιατί σπεύδετε εσείς να υιοθετήσετε τα παραμύθια τους;
Η κανονική Εκκλησία του Χριστού είναι ο φύλακας της Αλήθειας. Γιατί να μην την ακούμε ή να μην την υπολογίζουμε;
Δόξα τω Θεώ, δεν μας έλειψαν οι Νεομάρτυρες που μπορούμε να τους προβάλλουμε. Όταν όμως, παρά τις επισημάνσεις, όπως αυτή στο πρώτο σχόλιο, υιοθετούμε άκριτα τέτοια παραμύθια, μήπως αυτογελοιοποιούμαστε και δίνουμε λαβή σε κάποιους να αμφισβητήσουν και τα τεκμηριωμένα και αληθινά (νεο)Μαρτυρολόγια;

Theo είπε...

Συγγνώμη,

Στο προηγούμενο σχόλιό μου, έκανα ένα λάθος.
Αντί "Όταν όμως, παρά τις επισημάνσεις, όπως αυτή στο πρώτο σχόλιο", ήθελα να γράψω: ""Όταν όμως, παρά τις επισημάνσεις, όπως αυτές του Ανωνύμου στις 30-1-2015 και 1-2-2015".

Theo είπε...

Ευχαριστώ για την ανάρτηση τψν σχολίων μου.

Και μια ακόμα διόρθωση στο πρώτο σχόλιό μου:
Αντί "ούτε και ο σκοπός της δολοφονίας του ήταν άσχετος με το δόγμα ή την ιερατική ιδιότητα του θύματος", ήθελα να γράψω: "ούτε και ο σκοπός της δολοφονίας του είχε σχέση με το δόγμα ή την ιερατική ιδιότητα του θύματος."

Καλομοίρα Δημου είπε...

Ας πούμε ότι ο π. Ιωάννης ήταν μια άγια ψυχή. Και πριν τον σκοτώσουν μπορεί να ήταν άγια ψυχή. Δε χρειάζεται να δολοφονηθεί κάποιος για να πούμε ότι ήταν άγιος άνθρωπος. Δεν χρειάζονται μύθοι. Απλά επισήμως δεν αγιοκατατάχθηκε. Στα μάτια του Θεού μπορεί να είναι άγιος.