ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο Υπ.Άμυνας Choïgou έκλεψε τις καρδιές των ρώσων κάνοντας το σημείο του σταυρού...

 
Ο Υπ.Άμυνας της Ρωσίας έκλεψε τις καρδιές των ρώσων με μια μόνο κίνηση…έκανε το σταυρό του κατά την επιθεώρηση του στρατεύματος στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας…μια χειρονομία που εμπεριέχει βαθύτατο συμβολισμό. Είναι μια στιγμή μνημειώδη για τη Ρωσία σχολιάζει ένα σχετικό άρθρο. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία ένας ρώσος υπουργός Άμυνας δεν έκανε κάτι παρόμοιο. Βέβαια παλιά παράδοση θέλει να γίνεται το σημείο του σταυρού κάτω από τον Πύργο του Σωτήρα του Κρεμλίνου αφού εκεί στην πύλη υπάρχει και η εικόνα του Σωτήρα. (thesaker 9/5/15)
 
Ακόμη και στην εποχή της Σοβιετικής ένωσης ο εκάστοτε στρατάρχης διερχόταν από το σημείο ασκεπής χωρίς πηλίκιο που το επανατοποθετούσε αμέσως μετά.
CaΣΑΓΙΣΑΓΘ΄ΘΓΣΊΑ
Βέβαια όλοι στη Ρωσία κατάλαβαν ότι η χειρονομία αυτή του Choïgou ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την επαναφορά ενός παλιού έθους.
Ο ρώσος δημοσιογράφος Victor Baranets έγραψε: «αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι αυτή η απλή χειρονομία του Choïgou έφερε όλη τη Ρωσία στα πόδια του.Υπάρχει τόση ελπίδα στο ιερό νόημα αυτής «. Η ρώσικη μπλογκόσφαιρα πήρε φωτιά….όλοι πίστεψαν ότι κάτι ιδιαίτερο γίνεται.
Δεν ήταν μια κίνηση επιδειξιομανίας,δημαγωγικού τύπου γιατί ο ισχυρός στρατάρχης της Ρωσίας απολαμβάνει μεγάλης δημοφιλίας και δεν έχει ανάγκη πολιτικά να υποκριθεί. Ο Υπουργός φαίνεται πολύ συγκεντρωμένος όταν κάνει τον σταυρό.
Άλλες αναλύσεις αναφέρουν ότι ο Choïgou ζήτησε τη βοήθεια του Θεού σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για την ιστορία της Ρωσίας που ως Υπ.Άμυνας μπορεί να κληθεί να πάρει ιστορικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: