ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Θαυμαστό γεγονός στην εορτή του Αγίου Ανθίμου-2016

Θέλω να μοιραστώ το θαύμα,που έζησα εχθέs 15 Φεβρουαρίου,στήν Ιερά Μονή Παναγίαs Βοήθειαs Χίου.Εχθέs ήταν η γιορτή του Αγίου Ανθίμου του εν Χίω,κ΄ Ιδρυτή τηs Ιεράs Μονήs Παναγίαs Βοήθειαs, και είχα την μεγάλη ευλογία, να είμαι παρών στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
Μετά την Θεία Κοινωνία ετοιμάστηκαν τα εξαπτέρυγα κ΄τα λάβαρα, για την περιφορά τηs Αγίαs Κάραs του Αγίου στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού. 
Όταν πήραν οι Αρχιμανδρίτεs την Αγία Κάρα στα χέρια τουs, για να βγούν στο προάυλιο του ναού, άρχισε ο κόσμοs να φωνάζει :
« Θαύμα,θαύμα»και να κάνει μετάνοιεs και να λέει «πάλι ο Άγιοs κουνάει την καντήλα του ».
 Τότε βλέπω δίπλα απο το προσκυνητάρι τηs Παναγίαs τηs Βοήθειαs, να είναι η εικόνα και η καντήλα του Αγίου Ανθίμου, η οποία είχε τρία μέτρα αλυσίδα, και έτρεμε σαν να είχεs βάλει μοτεράκι, και η καντήλα να κουνιέται πέρα δώθε. 

Συγκλονίστηκα γιατί δεν είδα μόνο ένα καντήλι να κουνιέται, είδα την αλυσίδα να τρέμει απο πάνω έωs κάτω, και όλο αυτό σταμάτησε όταν μπήκε η Αγία Κάρα μέσα στον ναό. 
Ο Άγιοs μου είπαν ότι δίνει κάθε χρόνο στην γιορτή του το ίδιο θαύμα, κουνάει την ίδια καντήλα την ώρα τηs περιφοράs. Να έχουμε πίστη, γιατί ο Χριστός και η Παναγία μαs είναι κοντά μαs κάθε λεπτό, και μαs αξιώνει με τουs Aγίους μαs,να ζούμε θαύματα. Να έχουμε την ευλογία, και την προστασία του Αγίου Ανθίμου του εν Χιω όλοι μαs.



Δεν υπάρχουν σχόλια: