ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ἅγιος Σέντ-Ἐπίσκοπος Ἀνατολικῆς Σαξονίας τῆς Ἀγγλίας(+7 Ιανουαρίου)

Ἅγιος Σέντ / Σέν (St Cedd) Ἐπίσκοπος Ἀνατολικῆς Σαξονίας τῆς Ἀγγλίας, ἱδρυτής ἐκκλησιῶν καί ἱδρυτής καί ἡγούμενος Μονῆς στό Tilbury καί στό Lastingham Ἀγγλίας (+664). Ημέρα μνήμης: 7 Ιανουαρίου.

Ο Άγιος Σεντ (St Cedd) καταγόταν από ευσεβή οικογένεια. Μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια του ακολούθησαν τον μοναχικό βίο και έγιναν μοναχοί. Σπούδασε στη Μονή του Lindisfarne, που διηύθυνε ο Άγιος Έινταν (St Aidan). Μετά το πέρας των σπουδών κλήθηκε από τον βασιλιά Πεάντα της Μέρσια, για να κηρύξει το Ευαγγέλιο στο βασίλειό του. Εργάστηκε ιεραποστολικά και στο βασίλειο της ανατολικής Σαξωνίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για st cedds
 Ο Άγιος βάπτισε χιλιάδες ειδωλολάτρες, ίδρυσε ναούς και μοναστήρια. Αργότερα εξελέγη Επίσκοπος και χειροτονήθηκε από τον Άγιο Φίννιαν (St Finnian).
Αποτέλεσμα εικόνας για st cedds
 Ο Άγιος Σεντ (St Cedd) διακρινόταν για την παρρησία, την πνευματική του ανδρεία και την αυστηρότητα του ασκητικού του βίου. Κοιμήθηκε κατά το έτος 664 μ.Χ., όταν η επιδημία της πανώλης θέρισε τον πληθυσμό.

 πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η Αγγλια, η Σκωτια, η Ιρλανδια, η Ουαλλια , εχει πολλους Αγιους Ορθοδοξους και αρκετα μοναστηρια και αυτο μου δινει μεγαλη χαρα !! εχει και αρκετα βιβλια για μικρους και μεγαλους, σχετικα με ολους αυτους τους Αγιους της Μεγαλης Βρεττανιας.! εΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΕΛΑΝΤΖΕΛ ,ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΕΥΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ...ΖΟΥΣΕ ΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΕΜΕΝΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ,..ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ...ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ.- ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.