ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

''ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ'' Ένας πρακτικός οδηγός στην προσευχή του Ιησού Χριστού

Από τον πρόλογο του βιβλίου
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

Ένας πρακτικός οδηγός στην προσευχή του Ιησού Χριστού

Γεωργίου Χ. Κάτσου
 "Οι μεγάλες Δυνάμεις του Πλανήτη μας ετοιμάζονται πάλι για νέους πολέμους! Ο άνθρωπος βάλλεται πανταχόθεν. Και το αμείλικτο ερώτημα είναι: «Πού πάμε! Τί κάνουμε!»; Κανείς δεν νοιάζεται. Ο κοσμικός άνθρωπος ζει για το «χρήμα». Κι έτσι βιώνει την παρούσα οικονομική κρίση ως προσωπικό αδιέξοδο. 
Η Εκκλησία μας όμως διδάσκει ότι η κρίση δεν είναι στην πραγματικότητα υλική αλλά μόνο πνευματική – υλικά είναι τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου, της έλλειψης Θεού. Χρειαζόμαστε Θεό-Χριστό και όχι χρυσό (χρήμα). Αλλά πολλοί δεν σκέπτονται τον Χριστό, γιατί η προσευχή, που ειναι πνευματική παραγωγή, έχει κόπο! Έτσι το σύγχρονο σύνθημα των πολλών είναι: «Λίγη δουλειά, πολλά λεφτά και περισσότερη άνεση». 
Αυτά σκεπτόμενος αποφάσισα να εκδώσω αυτή τη μικρή μελέτη-πόνημα για την Ευχούλα. Αν μπει έστω και σε λίγες οικογένειες, εάν κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να μάθουν την σύντομη και ταπεινή αυτή προσευχή, τηρώντες και τις Εντολές του Θεού και όχι μόνον λέγοντας το «Κύριε ελέησον», τότε θα ακούγεται μέσα στο σπιτικό τους το Άγιο Όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η δύναμη του Ονόματος του Κυρίου θα καταστρέφει το πνεύμα της εχθρότητας μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας και στο σπιτικό θα βασιλεύει η ειρήνη, η χαρά, η αληθινή πρόοδος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: