ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο άγιος βασιλέας Edward ο Ομολογητής θεραπεύει έναν τυφλό άνδρα.

 

 Ένας τυφλός άνδρας επισκέφτηκε το κάστρο του βασιλιά λέγοντας πως σε ένα όνειρο είχε λάβει μία πληροφορία που του έλεγε πως αν τα τυφλά του μάτια πλένονταν με το νερό στο οποίο είχε πλύνει ο βασιλιάς τα χέρια του, θα επανακτούσε την όραση του. 
 Όταν ο Edward άκουσε για αυτό από τους συμβούλους του, αρχικά τους επιτίμησε γιατί πίστεψαν πως αυτό ήταν αλήθεια. Όμως όταν απαίτησαν με επιμονή να μην αρνηθεί το θέλημα του Θεού, εκείνος συμφώνησε. 
 Εκείνη την ημέρα γινόταν η αγρυπνία των Αγίων Πάντων και ο βασιλιάς αφού πλύθηκε μπήκε στην εκκλησία. Λίγο μετά οι υπηρέτες του έπλυναν τον τυφλό άνδρα με το νερό στο οποίο είχε πλυθεί ο βασιλιάς και ο τυφλός άνδρας πήγε μέσα στην εκκλησία. Όταν ο βασιλιάς έφυγε, αφού πρώτα ψάλθηκαν με ευλάβεια οι ύμνοι για την γιορτή των Αγίων Πάντων, οι αυλικοί του τον πληροφόρησαν πως ο άνδρας που ήταν τυφλός τώρα έβλεπε.

 Ο βασιλιάς, έπειτα, με ευλαβική περιέργεια, πήγε και τον βρήκε στην εκκλησία και αφού τον κάλεσε μπροστά του εξέτασε το κατά πόσο μπορούσα πραγματικά να δει.
 Ο άνδρας δοξολογούσε και ευχαριστούσε τον Θεό. Για να διαπιστώσει την εγκυρότητα των λόγων του, παρόλα αυτά, ο βασιλιάς, αγνός σαν ένα περιστέρι, άπλωσε την παλάμη του χεριού του και ρώτησε τον άνδρα να του πει τι έκανε μόλις τώρα. 
«Άπλωσες την παλάμη του χεριού σου βασιλιά μου,» απάντησε ο άνδρας. 
Και πάλι ο βασιλιάς, απλώνοντας δύο δάχτυλα του χεριού του μπροστά στα μάτια του άνδρα, ρώτησε τι έκανε. 
Και ο άνδρας περιέγραψε αυτό που είδε. 
Έπειτα, ο βασιλιάς, έπιασε τα γένια του και τον ρώτησε τι είχε κάνει. Και πάλι ο άνδρας έδωσε την σωστή απάντηση. Έπειτα ο βασιλιάς συμπέρανε πως έβλεπε πράγματι και πήγε να προσευχηθεί.
 Αφού έκανε τρεις γονυκλισίες μπροστά στο ιερό, ευχαρίστησε τον Θεό και έπειτα έδωσε την εντολή στους υπηρέτες του να φροντίζουν αυτόν τον άνδρα για όσο θα έμενε στην βασιλική αυλή. Ο άνδρας έμεινε για αρκετό καιρό στην βασιλική αυλή δίνοντας μαρτυρία για την ευεργεσία που είχε λάβει με τη χάρη του Θεού.

http://www.romanitas.ru/eng/THE%20FALL%20OF%20ORTHODOX%20ENGLAND%205X8.htm
Μετάφραση -orthodoxy-rainbow

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ Αυτου!
υπαρχει ιερα μονη ανδρωα, Ορθοδοξη στην Αγγλια , αφιερωμενη στον Αγιο!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Edward (Εδουάρδος) ήταν υιός του βασιλέως της Αγγλίας Έντγκαρ.

Ο Άγιος, παρά το γεγονός του μεγάλου αξιώματός του, διακρινόταν για την αγνότητα και ευσέβειά του. Δολοφονήθηκε, μετά τριετία από της ανόδου του στον θρόνο, από την μητριά του Ελφρίδα και ενταφιάσθηκε σε τόπο άγνωστο και σε μεγάλο βάθος. Το Άγιο λείψανό του βρέθηκε ακέραιο, όταν επάνω από το σημείο του τάφου του, έλαμπε ουράνιο φως.

Σήμερα το λείψανο του Αγίου Edward φυλάσσουν Ορθόδοξοι Ρώσοι μοναχοί της Διασποράς σε Ιερα μονή κοντά στο Λονδίνο.

Ο Άγιος Edward μαρτύρησε το έτος 978 μ.Χ.
ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.ΑΜΗΝ.