ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Tις μέρες που ο Χριστός γεύτηκε την οδύνη,εσείς γεύεσθε την ηδονή


- Νηστεύετε τις Τετάρτες και τις Παρασκευές από αρτύσιμα;
- Μμμ. Λίγες φορές.
- Μα γιατί; Κείνες τις μέρες που ο Χριστός με την προδοσία και την Σταύρωση, γεύτηκε την οδύνη, εσείς γεύεσθε την ηδονή;

(Aπό το βιβλίο του π.Διονυσίου Ταμπάκη: ''Αγιορείτικες κουβέντες ~ Συμβουλές και αποφθέγματα Αθωνιτών Πατέρων'').

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χειρότερο ακόμα ,από να φάει κάποιος ένα φαγητό ή ένα γλυκό...είναι να νηστεύει ας πουμε στις τροφές...αλλά να πέφτει με αναιδεια στα σαρκικα αμαρτηματα...και στην αρσενοκοιτια...ενω μαλιστα δεν ειναι καν κοσμικος...αλλά άγαμος κληρικος και μαλιστα επισκοπος. Αυτο μας ειπε προ ημερων ενας Πνευματικος απο το Αγιον Ορος , σε μια ομιλια.

Ανώνυμος είπε...

To να δω κάποιον άνθρωπο να τρώει σουβλάκι την Μεγάλη Παρασκευή, δεν με σκανδαλίζει....Το να βλέπω όμως άτομα, να μην έχουν αγάπη για τους συνανθρώπους τους,να αδιαφορούν και να είναι ψυχροί και ανάποδοι, ή ακόμα και κακοί...ενώ και κάνουν νηστείες, με χαλάει. με θλίβει και μου δένει το στομάχι κόμπο.Εχουμε δει κόσμο να λεει ΑΑΑ ΝΗΣΤΕΥΩ...ΔΕΝ ΤΡΩΩ !!! με ενα υφος αλαζονικο και υπερηφανο λες και ειναι ασκητες της ερημου...και αμα τους πει καποιος , δωσε σε παρακαλω ένα χερι βοηθειας εδω...σου γυρνανε τη πλατη ψυχρα. Ε σορυ κιολας, να τη βρασει ο Θεος τετοια νηστεια.