ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Μην προσκυνήσεις βιαστικά τον Εσταυρωμένο και μετά φύγεις. Στάσου για λίγο


Αποτέλεσμα εικόνας για in fata crucii vineri mare
 Σήμερα πάνε στο ναό και άνοιξε τα αυτιά σου και άκου τι πέρασε ο Κύριος από εμάς για εμάς. Πάνε και στάσου σε μια γωνιά και άνοιξε την καρδιά σου στον Κύριο και ζήτα έλεος. Πάνε και προσκύνα την Άκρα Ταπείνωσή Του, την Αγάπη Του.
 Σήμερα πάνε στο ναό και μην φύγεις βιαστικά. Μην προσκυνήσεις βιαστικά τον Εσταυρωμένο και μετά φύγεις. Στάσου για λίγο. Στάσου. Κάνε μια στάση από την καθημερινότητα. Άφησε για λίγο όλα αυτά που σε απασχολούν και ατένισε το μεγαλείο του Σωτήρα σου.

 Παρατήρησε ότι ακόμα και ο θάνατός Του ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά προς όλους. Στάσου και αναλογίσου την ζωή σου. Στάσου, έστω για λίγο μαζί Του στον Σταυρό. Δες που έφτασε από αγάπη προς εσένα, δες τι έπαθε από εσένα για σένα.
 Σήμερα κρέμεται πάνω στο ξύλο η Ζωή και μας δείχνει το τρόπο ζωής που καλούμαστε να ζήσουμε.
 Σήμερα λοιπόν, πάνε στο ναό και στάσου με φόβο, στάσου με καμάρι, στάσου με μετάνοια. Κάνε στασίδι σου για λίγο το βλέμμα του Κυρίου. Αυτό το βλέμμα το πράο και ειρηνικό που μοίρασε χαμόγελα, τώρα είναι γεμάτο πληγές, πτυσίματα και ένα μεγάλο παράπονο. Το παράπονο του Αναμάρτητου που προδόθηκε από τα παιδιά Του. Κι όμως δεν μένει στο παράπονο, δεν μένει στην δικαιοσύνη, δεν αναζητά αποκατάσταση. Ο Χριστός τα ξεπερνά όλα. Το μέτρο ζωής Του δεν είναι το δίκαιο και σωστό, δεν είναι το ηθικό και νομοκανονικό. Το μέτρο ζωής Του είναι η αγάπη.

Γι'αυτό σου λέγω αδελφέ μου, αδελφή μου, μείνει στο ναό και άκου σήμερα όλα αυτά τα φοβερά που θα διαδραματιστούν. Όχι για να συγκινηθείς μόνο, αλλά κυρίως για να σκεφτείς την ζωή σου, για να εμβαθύνεις στην αγάπη Του, για να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ταπείνωσής Του, για να κλάψεις όχι για τον Κύριο αλλά για σένα και για μένα που πολλές φορές μένουμε σε φιλιά προδοσίας.

Σήμερα, την ώρα που θα υψώνεται ο Κύριος πάνω στο σταυρό που Του προσφέραμε, γονάτισε μέσα στην καρδιά σου και ζήτα το έλεός Του, ζήτα την φώτισή Του. Μην Τον λυπάσαι, μην Τον κλαις. Κλάψε για σένα όχι γι'Αυτόν. Κλάψε για μένα όχι γι'Αυτόν. Κλάψε γιατί Τον σταυρώσαμε. Κλάψε όμως και απο χαρά γιατί ο Κύριος μας συγχωρεί και σε λίγο θα μας προσφέρει αιώνια ζωή με την ανάστασή Του.

1 σχόλιο:

savvas baltatzis είπε...

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ... ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ.........ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ........